17 Ocak 2011 Pazartesi

Musafir

Talimhane'de bir Hint Lokantası.
İsmi Musafir, Türkçe'deki misafir'in Hintçe'si imiş, buna benzer daha bir çok ortak kelime varmış Hintçe ve Türkçe arasında.


Mekanın en güzel özelliği girer girmez ışık ve dekorasyonla hint atmosferini vermesi. Atmosferi en güzel vurgulayan şeyse, dev ekranda sürekli dönen Hint müzikallerinden parçalar ve video klipler. Öyle ki TV'den gözünü alamayıp yemek yemeyi unutabiliyor insan.



Musafir'in menüsü tamamen otantik Hint mutfağı yemeklerinden oluşuyor. Hem et hem sebze yemekleri oldukça baharatlı ancak kaldırılabilir düzeyde. Garson arkadaşın tavsiyeleriyle ortaya Biryani Rice (safranlı-körili pilav), Aloo Baingan (patlıcan ve patates püreli baharatlı soğuk sebze yemeği), Chicken Tikka Masala (kremalı, baharatlı, salçalı soslu ızgara tavuk) ve yanına birer Jeera Lassi (biraz tatlı, kimyonlu ve kakuleli ayran) söyledik. Ekmek niyetine pide geliyor, yemekler çok soslu ve baharatlı olduğu için mutlaka pide de söylemek gerekiyor ve çeşit çeşit pideleri var. Porsiyonlar çok büyük olmamasına rağmen ortaya söylenen bu yemekler 3 kişiyi doyuruyor.


Yemeklerin üzerine birer de hint çayı içtik. Her giden içiyor. Menüdeki ismi Ginger Cardamom Tea. Üzeri kaymak bağlamış bir bardak süt olarak geliyor. Anladığım kadarıyla içinde toz çay, zencefil, tarçın, karanfil, kakule ve seçemediğim nice tatlı baharat var.


 Menüden bir kaç sayfa...



Fiyatlar ortalama. Ayran ve çay 5'er TL. Pideler 2 TL'den başlıyor. Ana yemekler ise 15-20 TL arasında değişiyor. Avrupa'da ve dünyanın geneldinde Hint Restaurantları çoğunlukla ucuz mekanlar iken, Talimhan'de Oteller Bölgesi'nde yer alan Musafir, bir miktar "turistik" dolayısıyla biraz da "pahalı" kalmış.


Adres: Receppaşa Cad. No: 7/C Talimhane Taksim İSTANBUL
Telefon: +90 212 2352741




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder